t.t

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η ζωή στην Παλιοχώρα συνεχίζεται με τον τρόπο που αυτή επέλεξε



Επιμένουν να αντιστέκονται στο χρόνο. Εγκαταλείφθηκαν   και σήμερα τα ερείπιά τους έρχονται μάρτυρες τους παρελθόντος. Οι κάτοικοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε νέο τόπο και έχτισαν το σημερινό Καινούργιο.
Στα χαλάσματα της Παλιοχώρας στο Καινούργιο ανταμώνει ο μύθος και η ιστορία. Ιστορίες και μύθοι από τα μισογκρεμισμένα σπίτια, τις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα που άφησαν διάπλατα το χρόνο και το φως να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια.

Η ζωή στην Παλιοχώρα συνεχίζεται με τον τρόπο που αυτή επέλεξε. Στα πέτρινα αρχοντικά ξυλόφουρνος και τζάκι εδώ και χρόνια δεν καπνίζει, οι αυλές καλύπτονται από σιωπή. Το μόνο που ακούγεται είναι τα βήματα κάποιων που πάνε να συναντήσουν τις αναμνήσεις τους παρελθόντος. Τα βήματα σταματάνε και χάνονται σε ένα λαμπρό παρελθόν, ένα ανύπαρκτο παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον.
Περπατάς ανάμεσά τους και νιώθεις ότι ακούς τις σωρούς από πέτρες, σμιλεμένες από τους μαστόρους που τα έχτισαν,  ότι θέλουν να αφουγκραστείς τα κρυμμένα μυστικά τους.
Στα χαλάσματα αυτά ανταμώνει η ιστορία και ο μύθος.

3 σχόλια:

  1. κατι πρέπει να γίνει για αναδειχτεί αυτός ο ιστορικός τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς στο χωριό μας υπάρχουν εκείνοι που κάνουν έργα προσπαθώντας να αναδειχθεί κάτι ακόμα και μέσα από τα χαλάσματα, αλλά υπάρχουν και αυτοί οι "ωχ αδερφέ" που επειδή δεν μπορουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν κάτι έχουν βάλει ως πρώτο μέλημα και στόχο της ζωή τους να παρεμποδίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να κρατιούνται όλα στο επιπεδό τους, στο επίπεδο δηλαδή του ωχ αδερφισμού.
    Σύγχρονοι Νέρωνες ή Είρωνες.
    Πάντως μέσα από το μπλοκ αυτό ας αναδειχθούν όσα περισσότερα γίνεται για τούτο τον τόπο μας.

    καλή δυναμη στην προσπάθεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για σχόλιό σας. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε όσο περισσότερα γίνεται. Χρειάζεται φυσικά και η δικής σας συμμετοχή

      Διαγραφή